Skip to content

Gastouder

Marijke Metsers-Ettema

Iets over mijzelf: In 1957 ben ik geboren in Beverwijk (Noord-Holland) . Na de MAVO, HAVO, Schoevers secr. opleiding in Amsterdam, heb ik 13 jaar gewerkt als secretaresse en als personeelsfunctionaris bij een ingenieursbureau in Beverwijk. Na de geboorte van mijn oudste twee kinderen,  heb ik nog een paar jaar gewerkt als personeelsfunctionaris bij een modefiliaalbedrijf in Heemskerk. Op de eerste verjaardag van mijn derde kind  zijn wij verhuisd van Uitgeest naar Oss. Na 9 maanden ben ik gescheiden. Omdat ik thuis wilde blijven voor mijn drie nog jonge kinderen ben ik begonnen als freelance gastouder. Ik vind dit zo’n  dankbaar werk en heb er zo’n plezier in dat ik daar voor diverse cursussen heb gevolgd en een eigen bedrijfje ben gestart ” ’t Zilvermeeuwtje”.

Omdat ik dit werk zo leuk vond, heb ik in 2004 het diploma S.P.W. (Sociaal Pedagogisch Werk) behaald. Ik heb toen ook een jaar lang stage gelopen bij een peuterspeelzaal op de woensdagochtend.

In 2005 ben ik met mijn huidige echtgenoot Frans Metsers verhuisd naar de Wendakker 6 in Oss.  Dit huis heeft  een aanbouw met een eigen ingang, die wij ingericht hebben voor de kinderopvang. Samen hebben wij 5 kinderen die niet meer thuis wonen. En sinds maart 2020 een kleinzoon en sinds september 2020 een kleindochter. En in december 2022 is er een tweede kleinzoon geboren.

Mijn hobby’s zijn (voor)lezen, zingen en zwemmen. En wandelen met ons kleine hondje Puck (dwergpoedel). En kleding naaien en breien/haken voor de kleinkinderen.

Ik ben aangesloten als vrijwilligster bij de Leesexpeditie (elke week een uurtje voorlezen in een gezin), onderdeel van Ons Welzijn in Oss. En ik zing bij het Jozefkoor in de St Jozefkerk in Oss.