januari 10, 2012

Gastouder

 

Marijke Metsers-Ettema

Iets over mijzelf: In 1957 ben ik geboren in Beverwijk (Noord-Holland) . Na de MAVO, HAVO, Schoevers secr. opleiding in Amsterdam, heb ik 13 jaar gewerkt als secretaresse en als personeelsfunktionaris bij een ingenieursbureau in Beverwijk. Na de geboortes van mijn oudste twee kinderen,  heb ik nog een paar jaar gewerkt als personeelsfunktionaris bij een modefiliaalbedrijf in Heemskerk. Op de eerste verjaardag van mijn derde kind  zijn wij verhuisd van Uitgeest naar Oss. Na 9 maanden ben ik toen gescheiden. Omdat ik thuis wilde blijven voor mijn drie nog jonge kinderen ben ik begonnen als freelance gastouder. Ik vind dit zo’n  dankbaar werk en heb er zo’n plezier in dat ik daar voor diverse cursussen heb gevolgd en een eigen bedrijfje ben gestart ” ’t Zilvermeeuwtje”.

Omdat ik dit werk zo leuk vond, heb ik in 2004 het diploma S.P.W. (Sociaal Pedagogisch Werk) behaald. Onderdeel hiervan was  een jaar lang stage lopen bij een peuterspeelzaal.

In 2005 ben ik met mijn huidige echtgenoot Frans Metsers verhuisd naar de Wendakker 6 in Oss.  Dit huis heeft  een aanbouw met een eigen ingang, die wij ingericht hebben voor de kinderopvang.

De oudste twee kinderen Dave en Rachelle wonen en werken  in resp. Brussel en Utrecht en de jongste zoon Bob (geboren in 1996) woont in Den Bosch en werkt in Eindhoven.  Frans heeft twee dochters Nikki en Kelly, die wonen elders in Oss.

Mijn hobby’s  zijn (voor)lezen, zingen en wandelen. En ons kleine hondje Puck (dwergpoedel).

En ik ben aangesloten als vrijwilligster bij de Leesexpeditie, onderdeel van Ons Welzijn in Oss.